"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

Историческата българска сага "Дървото на живота" по TV7

И частната ТВ7 пуска през март 2013 свой български историческия сериал. Това е семейната сагата "Дървото на живота", съвместната продукция с компанията "Dream Team Films" ("Столичани в повече").
Сюжет на сериала започва с обявяването на независимостта на България през 1908 г. Проследява се историята на многолюдно и заможно градско семейство на фона на ключови за българската история събития. Разпалват се и се заплитат семейни войни и драми – баща срещу син, брат срещу брат, борба за наследство и богатство, героични военни подвизи, невъзможни любовни истории и изневери, предателства и престъпления. Действието се развива основно във Видин, който навремето е бил важна връзка на България с Европа.
В сериала са използвани и мотиви от романа на Владимир Зарев "Битие".
Подборът на актьорите е наистина впечатляващ - примата на Народния театър Мария Каварджикова ("Дом за нашите деца"), Христо Шопов ("Вчера"), Валентин Ганев, Владимир Карамазов, Койна Русева, Теодора Духовникова, Луиза Григорова, Анастасия Ингилизова, Васил Банов, Жорета Николова, Велислав Павлов, Стоян Алексиев... И със специалното участие на Йосиф Сърчаджиев и Явор Милушев.
Главен сценарист е Иван Спасов. Първите епизоди вече са заснети от режисьора Тодор Чапкънов и оператора Лоренцо Сенаторе. Продуценти са Евтим Милошев, Любомир Нейков и Габриел Георгиев. Сценограф на "Дървото на живота" е Паоло Фаенци, художник по костюмите - Ирина Кочева. Филмът се снима и в специално създаден декор, на Витоша, в двореца "Врана", в изоставена къща на ул. "Сан Стефано" 6, в Духовната семинария, в Дома на Москва (някогашното руско и съветско посолство), Военната академия, храма "Св. Николай Софийски" на язовир "Пчелина", в къщата на Елин Пелин в село Байлово и др.

"Чат-пат: културни новини", видео и снимки "Dream Team Films" 

Няма коментари:

Публикуване на коментар