"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

Представят авторите и книгитие, финансирани от общината

Стефан Рапонджиев ще представи финансираните и отпечатани от общината издания
Правят вечер на панагюрските автори
Вечер, посветена на всички издания и автори, финансирани от началото на съществуването на общинския проект „Панагюрище – духовност и творчество в едно” за стимулиране на родните творци, организират община Панагюрище, Градската библиотека „Стоян Дринов” и Театър Дом-паметник в града. Тя ще се състои на 30 януари 2014 г. от 17:30 ч. в театъра. 
„Книгите и авторите ще бъдат представени от директора на библиотеката в Панагюрище Стефан Рапонджиев, а целта ни е да съберем на едно място авторите и книгите им и да направим обзор на тази наистина ползотворна инициатива на общината”, заяви специално за „Чат-пат” експретът по култура и вероизповедания в администрацията Магдалена Македонска.

Културният календар на Панагюрище с нова визия
Новата визия на Културния календар на община Панагюрище за 2014-та г.
С едното Македонска се похвали, че културният календар на община Панагюрище за 2014 г. е с нов, атрактивен дизайн и може да бъде открит на официалния сайт на общината. Той е оформен като интерактивна книга, чиито страници се разтварят на фона на музикален съпровод, а част от събитията са илюстрирани допълнително с компютърна анимация. Събитията в него са обособени на 28 страници в четири раздела - такива с международно значение, с национално значение, културни прояви с регионално и местно значение, а четвъртият раздел е посветен на честването на кръгли годишнини. Културният календар щял да бъде издаден и като рекламна книга, та събитията в него да се презентират на областно и национално ниво, съобщи още Македонска.
 
Текст Стоян Радулов

Няма коментари:

Публикуване на коментар