"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

Малин Кръстев и Геро ще ни разсмиват с Рахневите "Свалячи" тази есен

21 септември, 19:00 ч. в Театър Дом-паметник
СВАЛЯЧИ от Елин Рахнев, реж. Пламен Панев

Двама от най-популярните български актьори - Малин Кръстев и Герасим Георгиев-Геро ще заредят със смях публиката в Панагюрище при представянето на пиесата от Елин Рахнев „Свалячи”, режисирана за сцена от Пламен Панев. Първото представление в театър „Сълза и смях” бе през сезон 2015 г., а оттогава спектакълът е натрупал патина и съвсем е паснал на кожата на актьорите.
На сцената Малин Кръстев и Геро са в ролите на странични футболни съдии от „Б” група, които преминават през различни перипетии – от опит за самоубийство, през подкупи и престой в арест, до болнични легла. Но през цялото време остават верни на мечтите си – да бъдат съдии на мач от Шампионска лига или поне да получат едноминутно мълчание в своя чест по време на финала на Световното първенство.
„Свалячи” е смешно-тъжна история, в нея има и усмивка, и сълза” - казва Елин Рахнев. „Това е история за малките хора, за хората от „Б” групата на живота, тези, на които той е показал червен картон и са принудени да го наблюдават от страничната линия”, споделя още авторът.
„Това е един приятелски проект, който надрасна нашето приятелство и се превърна в акт на изкуството, в един странен сатиричен шедьовър, който всъщност е трагичен”, казва режисьорът Пламен Панев.
„Свалячи” е своеобразно продължение на друга постановка на Рахнев - „Фенове”, която е най-поставяният драматургичен текст от съвременен български автор, игран в над 30 държави от 2 континента, гледан от стотици хиляди зрители, описващ живота на футболния запалянко в България.

"Чат-пат културни новини"

Всички предстоящи културни събития в Панагюрище и района вижте тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар