"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

Шведска защита в остра социална комедия на панагюрска сцена

4 октомври 
19:00 часа – Театър Дом-паметник, голяма зала - Постановка „МЕТОДЪТ ГРЬОНХОЛМ“ от Жорди Галсеран. Режисьор Пламен Панев. 

Светлана Бонин, Николай Урумов, Асен Блатечки и Христо Бонин излизат в главните роли в спектакъла на режисьора Пламен Панев.

С една от най-добрите пиеси на Жорди Галсеран и представена в този състав в България още през 2015 г., ще гостуват едни от най-любимите актьори в Панагюрище.
Сюжетът на пиесата, с която авторйт ъ през 2003 г. става световноизвестен и започва утвърждаването му като един от най-големите съвременни драматурзи, е микс от психотрилър, криминале, интелектуален ребус и риалити шоу. Името „Методът Грьонхолм“ е взаимствано от специална техника за подбор на персонал, разработен от шведски психолог.
Крайната цел е да бъдат разкрити слабостите на всеки от кандидатите и да се разбере какво е отношението им към компанията. Действието преминава през много неочаквани обрати и през цялото време държи зрителя в напрежение. Кой от тях ще получи желаната позиция? Отговорът на този въпрос е далеч по-неочакван, отколкото някой може да предположи…
В София „Методът Гьонхолм“ преди това е била поставяна в Малък градски театър зад канала под заглавие „Шведска защита“. По пиесата са работили също в Ловешкия и Пловдския театри. Тя бе поставена също и от режисьора Явор Гърдев в Театъра на нациите в Москва през 2010 г.

"Чат-пат културни новини"

ВСИЧКИ ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ В ПАНАГЮРИЩЕ 
ПО ДНИ, ЧАСОВЕ И МЕСА - С АНОТАЦИИ, ЧЕТЕТЕ ТУК

Няма коментари:

Публикуване на коментар