"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

Михаил Караиванов представя втората си книга "#53 пъти Любов и други важни неща" в Панагюрище

9 юни
20:00 часа - Bar ''Boombox" - пл. "20 април" №14 в Панагюрище.
Представяне на книгата на Михаил Караиванов "#53 пъти Любов и други важни неща", с участието на група "Modica" - музикантите ще изпълняват акустични парчета.
"Обещаваме една по-различна вечер, в която присъстващите ще бъдат и главни герои", усмихва се загадъчно Миахил по повода.  "Рокендролът е поезия и поезията е рокендрол", довършва още той.


Михаил Караиванов е роден в Панагюрище през 1982 г. и понастоящем живее и работи в родния си град. Познат е с участието си в “Modica”, чието начало поставя през 2013 г. И понеже "играта е „първична човешка функция“, играта е „един от фундаменталните духовни елементи на живота“ и прави всяка култура да протича като игра" (както казва Хьойзинха), изглежда на Михаил Караиванов играта с музиката не му е достатъчна, та посяга и към писането. Някои от стиховете му се превръщат в текстове за песни на групата. Междувременно, след излизането на дебютната му книга "Зависимост" през 2016 г., Михаил, заедно с още няколко млади човека, стана най-новото попълнение от Литературен клуб „Виделина“ в Панагюрище.
Инак, Михаил Караиванов е инженер, при това дипломиран. През 2001 г. заминава за София, където следва и работи. След десет годишен престой в столицата се прибира отново в Панагюрище, където си намира работа именно заради образованието си.
"Появата на автор като Михаил Караиванов трябва да бъде посрещната с усмивка на лицата ни, с отворени обятия, да бъде насърчавана и обгрижвана, защото чрез хора като него и творчеството му духът ни общ расте. Аз мога само да съм радостен, че го познавам, че имам възможността да чета стиховете му преди повечето хора и да му благодаря за доверието да бъда до него в началото на пътя му в българското слово." Това е написал за него в рецензията си редакторът на "#53 пъти Любов и други важни неща" Стоян Радулов. И още: 
"Пожелавам на Михаил здраво духовно паство, силни устои на душата му и никога да не забравя, че венецът е от тръни - с тиарата му върви и болката; още първият ни литературен критик, панагюреца Нешо Бончев е написал: „Литературното поле не е бална зала, та да се гладим и да си казваме комплименти“.

За "#53пътиЛЮБОВиДругиВажниНеща" - рецензия
Из "#53пътиЛЮБОВиДругиВажниНеща" - откъси

"Чат-пат културни новини"

Няма коментари:

Публикуване на коментар