"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

Георги Петров ще покаже живописни платна в самостоятелна изложба в Панагюрище

Георги Петров, сн. сп. "Жената днес"
Юнските празници на изкуствата в Панагюрище ще завършат на 16 юни 2017 г. с откриване на живописната изложба на художника Георги Петров „Цвят и светлина“ в изложбеното фоайе на Театър Дом-паметник от 18:00 часа.
Георги Петров е възпитаник на Лесотехническия университет и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив с магистратура по "Арт мениджмънт". Собственик е на авторска галерия в Добрич. Твори предимно съвременната пейзажна живопис. От 2012 година е член на Творческий Союз Профессиональных Художников России.
За рисуването си казва следното:
„Живописта за мен е сърцебиене, любов, усещане, хъс, състояние, настроение, преживяване, емоция, понякога спонтанна, но винаги правена с отворена душа… Тя се ражда от взаимодействието между двата свята – в нас и извън нас, създаваща друга, своебразна реалност, вдъхновена обаче, невинаги от измислени герои и случки…
Рисуването е едно тайнство. Попаднеш ли във водовъртежа му, отпадат всякакви правила, канони, забрани. Всичко прелива в една условност, в която даваш особена, непредсказуема, освободена изразителност на натрупванията, на изригванията в душата. Получава се многопластов екстаз – на движението, на ритъма и разгръщането на цвета. Някаква своеобразна магичност, на която си подвластен.
Тогава изгубваш представа за реалност, за време. Всичко е там – във фокуса на един градеж, една мистерия, която превзема пространствата извън тебе, за да сътвори нов свят, понякога труден за осмисляне или сложен като емоция, която си успял повече или по-малко да синтезираш в творбата си.
Оттам и различния прочит на картината, различното въздействие и възприятие.“


"Чат-пат културни новини"

Художник Георги Петров, масло
 ---
СЛЕДЕТЕ и ПАНАГЮРСКАТА СТРАНИЦА
 LOVE.PANAGYURISHTE във ФЕЙСБУК 
за да сте информирани за всичко интересно от Панагюрище и общината - събития, развлечения, места и маршрути, интересни новини, готини личности, важни годишнини... И разбира се - всичко това гарнирано с много снимки, музика и клипове...

Няма коментари:

Публикуване на коментар