"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

Отложиха оперетата "Една нощ във Венеция" от Йохан Щраус в Панагюрище


На 13 юни 2017 година от 19:00 часа в голямата зала на Театър Дом-паметник, Държавен музикален и балетен център трябваше да представи оперетата „ЕДНА НОЩ ВЪВ ВЕНЕЦИЯ“ от Йохан Щраус.
Участват: Марияна Арсенова, Пеньо Пирозов, Катерина Тупарова, Марчо Апостолов, Александър Мутафчийски, Юлия Маринова, Румен Григоров, Иван Панев, Емил Митрополитски, Явор Радованов, Александър Василев; оркестър, хор и балет на Музикален театър. Режисьор на оперетата – Светозар Донев.

ОТЛОЖЕНО СЪБИТИЕ...
По решение на ръководството на Държавен музикален и балетен център, предвидената за 13 юни оперета „Една нощ във Венеция“ от Йохан Щраус няма да се състои. Закупените билети могат да бъдат върнати на касата на Театър Дом-паметник от 08:30 до 12:30 часа и от 13:30 часа до 19:00 часа, като сумата за тях ще бъде възстановена.


Карнавалът във Венеция и един маскен бал служат за фон на действието в тази комедия, която разчита на недоразумението – любима тема на оперетите. Херцогът на Урбино и свитата му пристигат в града. Херцогът, женкар без задръжки, е открил своето ново завоевание в лицето на Барбара, съпругата на местния сенатор Бартоломео Делакуа. Последният наема гондолиер, за да отведе съпругата му далеч от херцога, но тя избягва, за да отиде при любовника си Енрико, племенник на съпруга й. Когато бръснарят и съратник на херцога Карамело прогонва гондолиера, за да заеме мястото му и да отведе жената на сенатора при своя господар, той не се усъмнява и за миг, че в гондолата е неговата приятелка Анина. Фарсът достига своя връх, когато Бартоломео Делакуа пристига на бала със „своята“ Барбара, в която този път се е предрешила готвачката му Чиболета и истинските лица на героите се разкриват пред очите му. В „Една нощ във Венеция“ тези, които се намират на дъното на социалната стълбица, се изкачват нагоре,  използвайки изкуството на дегизирането, за да живеят по-добре.

"Чат-пат културни новини"

Вижте тук всички предстоящи събития в Панагюрище

Няма коментари:

Публикуване на коментар