"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

Как "Ангелите НЕ умират" показва в Стрелча Нистор Хаинов

Панагюрският художник реди в Историческия музей нова изложба
"Хляб" (по действителен случай), художник. Нистор Хаинов
С нова изложба ще изненада в Стрелча панагюрският художник Нистор Хаинов. Тя ще се състои на 18 май 2013 г. от 17:30 ч. в Исторически музей. „Изложбата се казва "Ангелите НЕ умират" и е нещо като римейк на последната ми такава, която се каваше "Ангелите ни умират", сподели специално за NoStop.bg авторът.
„Идеята възникна съвместно с моя приятел Иван Радев, който е от Стрелча и чиято фирма "Хелиос и син" ЕООД е спомоществовател на изложбата”, уточни още Нистор Хаинов. Събитието се организира и със съдействието на община Стрелча.
Името на изложбата е всъщност нейното послание. За него говорят и имената на картините, които художникът ще покаже - като „Жена от улицата”, „Курбан”,  "Събути след баня, мокри и очакващи пролетен цъфтеж", "Пак заколихме прасето, ще иззимим!", „Хляб”... Много от тях са създадени или посветени на действителни случаи - например „Да не забравим Пламен” (посветена на самозапалилия се герой от Варна) и „Изход”. С това Нистор Хаинов за пореден път доказва, че творецът не може да обърне гръб на деня, на случващото се около нас, че има активна позиция и я претворява с творческа мощ.
"Всеки се стреми днес към оцеляване - физическо. За да оцелееш, казват, трябва да забравиш кой си, да загърбиш съвест, чувства - "Ресто! Не струва!", е казал Вапцаров. "Мерси за такова оцеляване!", казвам аз. Искам да знам, че имам място в живота такъв, какъвто съм!", убеден е панагюрският художник.
„А  останалото около изложбата, това дали ще има други творчески провокации - нека да бъде изненада”, допълва още Нистор Хаинов.
Така че, не забравяйте – на 18 май 2013 г., 17.30 ч., Исторически музей в Стрелча - "Ангелите НЕ умират".
Източник: NoStop.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар