"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

Културен афиш / Предстоящо в Панагюрище

Есен 2018

5 ноември
19:00 часа – Театър Дом-паметник, голяма зала - Концерт на Тони Димитрова „МОИТЕ НЕИЗПРАТЕНИ ПИСМА“.

7 ноември
18:00 часа – Народно читалище „Виделина-1865“, музикална зала - Лектория „ЗДРАВЕ БЕЗ ЛЕКАРСТВА” с д-р Петър Найденов – „Автоимунни заболявания – загадки и отговори”.

8 ноември
19:00 часа – Театър Дом-паметник, голяма зала - Сатиричен театър „Алеко Константинов“ гостува с постановката „СЛУЧАЙНА СРЕЩА“ от Ерик Чапъл. Превод: Татяна Иванова. Постановка: Бойко Илиев. Сценография: Нина Пашова. Хореография: Светлин Ивелинов. Участват: Албена Павлова, Рада Кайрякова, Кирил Ефремов, Кирил Бояджиев.

9 ноември
17:30 часа- НЧ „Виделина-1865“, музикална зала - Представяне на книгата „Ушите на заека“ от Николай Лулов. Книгата ще бъде представена от Боян Ангелов – председател на Съюза на българските писатели.
ПОСТАНОВКАТА Е ОТМЕНЕНА!!!

15 ноември
17:30 часа – Общинска библиотека „Стоян Дринов“ - Представяне на книгата „СЪРЦЕ НА ДЛАН“ на радиожурналиста и писател Румен Стоичков.

21 ноември
17:15 часа – Църква „Свето Въведение Богородично“ - Празнична програма на децата от ДГ „Брезичка“ по повод Деня на християнското семейство и християнската младеж. 

22 ноември
17:30 часа – Общинска библиотека „Стоян Дринов“ -Председателят на Съюза на българските писатели Боян Ангелов представя книгата „БАБА ТОНКА“ на Благовеста Касабова.

23 ноември
18:00 часа – Народно читалище „Пробуда-1872“, село Баня - Официално откриване на фотоизложба „С КРЪСТ И МЕЧ“, посветена на живота и делото на Заклинателя на Оборищенци Поп Груйо Бански. Изложбата е финансирана от Община Панагюрище по проект „Панагюрище – духовност и творчество в едно“.

23 ноември
18:00 часа – Народно читалище „Виделина-1865“ - Литературен салон към Клуб за литература и изкуство „Виделина“ представя поетесата КАМЕЛИЯ КОНДОВА.

26 ноември
17:30 часа – Театър Дом-паметник, камерна зала - КОНЦЕРТ НА МЪЖКИ ХОР „ПАНАГЮРЦИ“ ПРИ ТД „БУНАЙ“, ВОКАЛНА ГРУПА „КИТКА“ И ПРИЯТЕЛИ.

27 ноември
17:30 часа – Театър Дом-паметник, изложбена зала - Официално откриване на изложбата „С ПУЛСА НА ТВОРЕЦА“. Представяне творбите на местните художници, участвали в общинския пленер.

28 ноември
15:00 часа – Център за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище - „С ДАРОВЕТЕ НА ЕСЕНТА“, награждаване на участниците в ученическия конкурс за кулинарни изкушения,
организиран от Центъра за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище.

28 ноември
18:30 часа – Театър Дом-паметник, голяма зала - КОНЦЕРТ НА ОРЛИН ЧОЛАКОВ – ТРУБАДУРА НА СЕДЕМ ЕЗИКА.

30 ноември
17:30 часа – Общинска библиотека „Стоян Дринов“, читалня за възрастни - Лекция на тема „ЗНАЧЕНИЕТО НА ПАНЕВРИТМИЯТА ЗА ЗДРАВЕТО НА СЪВРЕМЕННИЯ ЧОВЕК“ с лектор д-р Светла Балтова.

30 ноември
17:30 часа – площад „20-ти април“ - ЗАПАЛВАНЕ СВЕТЛИНИТЕ НА КОЛЕДНАТА ЕЛХА.
_______________________________________


_______________________________________

ДА ПОПУЛЯРИЗИРАМЕ ПАНАГЮРИЩЕ ВЪВ ФЕЙСБУК!ОТИДЕТЕ НА СТРАНИЦАТА "ОБИЧАМ ПАНАГЮРИЩЕ. ВИЖ ГО И ТИ" - LOVE.PANAGYURISTE - ВЪВ ФЕЙСБУК И СПОДЕЛЯЙТЕ ПЛАКАТИТЕ НА ГРАДА СРЕД СВОИТЕ ПРИЯТЕЛИ И В СВОИТЕ ГРУПИ. ДА ПОКАНИМ "ЧИТАВИТЕ" ХОРА НА ГОСТИ.
This page is to promote the town Panagiurishte in Bulgaria, Europe. It is a town with a rich and ancient history, unique culture and hospitable people. See it and love it.
_______________________________________
 

КАКВО Е "ЧАТ-ПАТ":

"Чат-пат" е хрумване на Литературния клуб "Виделина" в Панагюрище през 2000 г. Автор на името е Красимира Василева - М`Бай, автор на главата е художникът Александър Станчев. Първият му брой излиза на 27 октомври с.г. Редактори са Стоян Радулов (отговорен редактор), Димитър Дънеков и Томи Наплатанов, коректор е Румяна Йонкова, предпечатът се прави от Катя Улучева. От 2000 до 2005 г. излизат общо 10 броя на вестника. От февруари 2012 г. "Чат-пат" се сдобива с настоящия електронен вариант, основан от Стоян Радулов. Месеци след това се появяват броеве от 11 до 14 на вестника с редактор Димитър Дънеков и предпечат от Николай Радулов. Изданието е рожба на мераците да отворим най-накрая дума и за нещо по-различно от бистренето на политиката, ценовия бандитизъм или недодяланите реформи. Да отворим място за хубавото българско слово, за изкуството и за хумора въобще. Та поне малко да ни поолекне на душите и да се поусмихнем... Пък и редно е борбено Панагюрище да дава и в днешното време тон, както го е правело през епохата на Възраждането. Време е за "Чат-пат"

РЕДАКЦИОННА КОЛЕГИЯ:
"Аз разумявам всеобщите национални нравствени интереси, от които по-главните са: езикът, вярата, народното образование, литературата и общественото мнение. Догде някоя народност държи в пренебрежение тези нравствени сили, не ги почита, не им дава възможност да се развиват и укрепяват, то тогава, колкото духовита и даровита да е тя... не може да се рече, че нейната бъдъщност е осигурена."Марин Дринов, в. "Народност", Букурещ, 1868 г. 
_______________________________________
Стоян Радулов, основател и редактор на сайтовете "Чат-пат" и "Чат-пат културни новини", автор и фотограф, администратор на групата "Чат-пат" във Фейсбук
Мария Бегова, главен наблюдаващ на сайтовете "Чат-пат" и "Чат-пат културни новини" и автор, фотограф по съвместителство
Тотка Лунгарска, председател на Литературен клуб "Виделина" и автор
Дида Гемиджиева, доайен на Клуба и автор
Александър Пенчев, Дарина Дечева, Дима Дюлгярова, Димитър Дънеков, Величка Момнева, Веселина Велчева, Иван Радулов, Иван Станчев, Катерина Куч, Катя Зографова, Катя Маринова, Кръстьо Раленков, Лидия Стоицева, Мадлена Георгиева, Мария Петкова, Михаил Гунчев, Михаил Караиванов, Нина Радулова, Павлинка Георгиева, Рада Панчовска, Румен Спасов, Светла Гунчева, Спаска Костуркова, Томи Наплатанов, Тони Зарев, Тотка Лунгарска, Цвета Делчева и др., автори в сайта
Александър Станчев, художник, автор на главата
Лозена Муховска - Киш, Лушка Кочева, Манол Панчовски, Николай Радулов, Нистор Хаинов, Пепа Машева, Стайо Гарноев и др., художници
Райка Йорданова, фотограф-хроникьор
Освен творенията на всички автори в сайта, описани по-горе, сайтът помества и оригинални авторски материали на в. "Чат-пат", използва още публикации на в. "Време 2001", сп. "Знаци", в. "24 часа", БНР, radulov.blog.bg, както и публикации на авторите в групата на "Чат-пат" във Facebook, и откъси от книги и/или други печатни и електронни източници на цитирани и/или представени автори в сайта... 
_______________________________________
Пишете ни на имейл: chat.pat.office@gmail.com. (Ръкописи не се рецензират и не се връщат.
_______________________________________
(с) "Чат-пат". Носители на авторските права върху текстовете и изображенията в "Чат-пат" са техните създатели по смисъла на Закона за авторското право и сродните му права. Техните имена са указани изрично с текст, поместен в или до конкретните произведения. Където това не е направено, носител на авторското право по предположение за авторство до доказване на противното е главният, отговорен или дежурен редактор на сайта и/или администратор към момента на публикуването им.
Авторското право върху базата данни и споменатите произведения е възникнало за авторите им още със създаването на произведенията и те имат неимуществени и имуществени права върху тях, защитими от закона. Произведенията са станали част от "Чат-пат" с изричното съгласие на техните автори. Ако са допуснати организационни или технически грешки и това условие не е изпълнено, молим да ни сигнализирате, за да бъдат отстранени в интерес на защита на авторите и в подкрепа и защита на "Чат-пат".
Препечатването, копирането и/или публичното възпроизвеждане на произведения от "Чат-пат" под каквато и да е форма става само с писмено разрешение от редакционната колегия и/или от авторите в сайта.
_______________________________________

ЗА ДОМАШНАТА ФОНОТЕКА:

Няма коментари:

Публикуване на коментар