"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

Тонка Славкова, Тодор Каракашев и Иван Едрев - лауреати на конкурса "Дринов" за 2018 г.

Тонка Славкова получава наградата си от главния библиотекар Стефан Рапонджиев
Станаха известни победителите в конкурса за непубликувана детска поезия на името на Стоян Дринов за 2018 г. Форумът се организира ежегодно от Общинската библиотека в Панагюрище. Тази година церемонията по награждаването се състоя на 31 май.
В конкурса при настоящото му издание участваха 62 автори от цялата страна, а подадените за конкурса творби бяха 128. Произведенията им бяха оценени и класирани от професионално жури. С отговорната задача се нагърбиха поетът Анелия Каменова Янковска-Сенгалевич, член на СБП и носител на Националната награда за детска литература "Петя Караколева" за 2011 г. - председател на журито, а негов член бе литературният критик и историк Благовеста Касабова.
С първа награда - диплом, плакет и 350 лв. бе удостоена Тонка Славкова  за стихотворението „Батко Владко”. Славкова е поетеса и изтъкнат обществен деятел от Тополовград. Втора награда - диплом, плакет и 250 лв. бяха присъдени на поетът от Пазарджик Тодор Каракашев за стихотворението му „Химн”. С трета награда - диплом, плакет и 100 лв. бе отличен Иван Едрев за стихотворението му „Чадърче на дъгата”.
Трите отличени творби можете да прочетете тук. 
Присъдени бяха и три поощрения. Комплект книги и грамота получиха: Габриела Спасова  за стихотворението „Четирите сезона”, Христина Петрова за стихотворението „Лекар” и Борислав Ганчев за стихотворението „Пъстра Пътечка”.
На церемонията по награждаването в Общинска библиотека "Стоян Дринов" в Панагюрище присъстваха почти всички наградени автори, с изключение на класираният на трето място Иван Едрев от Варна и Борислав Ганчев от Хисаря, получил поощрителна награда.

"Чат-пат културни новини"

Всичко за конкурса "Стоян Дринов" през годините четете тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар