"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

Фолклорен "Пъстър свят" в Панагюрище за трети път

ТРЕТИ МЕЖДУНАРОДЕН МЛАДЕЖКИ ТАНЦОВ ФЕСТИВАЛ „ПЪСТЪР СВЯТ” ще се проведе в Панагюрище на 15 и 16 май 2015 г.

В тазгодишното издание се очаква да се включат 11 състава от България, Румъния, Сърбия и Черна гора. Изпълненията на участниците ще бъдат оценявани от професионално жури с председател проф. Даниела Дженева  - заместник ректор на Академията за музикално танцово и изобразително изкуство и главен художествен ръководител и хореограф на Ансамбъл „Тракия“ - Пловдив. Членове на журито ще бъдат Христо Димитров - български хореограф и режисьор, известен като създател и продуцент на Националния фолклорен ансамбъл „Българе” и проф. д-р Антон Андонов - ръководител на катедра "Хореография" в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство - Пловдив, балетмайстор в Ансамбъл "Тракия".
Фестивалът „Пъстър свят“ през настоящата година се провежда и по проект „Популяризиране на местното фолклорно наследство, чрез провеждане на Младежки фолклорен фестивал в град Панагюрище“ по мярка 323 „Опазване и подобряване на селското наследство“.
"Чат-пат културни новини"
Програмата на фестивала:
15 май
18:00 ч. – Дефиле на участниците от площад „Райна Княгиня” до площад „20-ти април”
18:30 ч. – площад „20 -ти април” – ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ НА ФЕСТИВАЛА И КОНЦЕРТ НА СЪСТАВИТЕ ОТ СЪРБИЯ, РУМЪНИЯ И ЧЕРНА ГОРА
16 май
10:00 ч. – площад „20 -ти април” - КОНКУРСНА ПРОГРАМА;
18:00 ч. – площад „20 -ти април” - НАГРАЖДАВАНЕ НА ЛАУРЕАТИТЕ И ГАЛАКОНЦЕРТ

Няма коментари:

Публикуване на коментар