"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

Ясни са новите учители и творци на година в Панагюрище

Изпълнителят Цвятко Ценов и художникът и преподавател Нистор Хаинов
Мариана Дерменджиева – главен учител в ЦДГ „Пролет” и Невенка Георгиева – главен учител в ОДЗ „Звънче“, бяха отличени с наградата "Учител на годината" на Панагюрище в категория „Предучилищно възпитание". Това стана след решение на Общинския съвет на 19 май 2016 г. по препоръка на нарочни комисии от общинари. Бяха наградени заслужили учители и творци в още няколко категории.
В категория „Начална училищна степен“ наградата бе присъдена на Лушка Крушевска – старши учител в СОУ „Нешо Бончев“.
В категория „Прогимназиална училищна степен“ за носител на наградата бе определена Мария Игнатова – старши учител по биология и химия в ОУ „Проф. Марин Дринов“.
В категория „Гимназиална училищна степен“ наградата „Учител на годината“ ще получи Нистор Хаинов – старши учител по изобразително изкуство в СОУ „Нешо Бончев“.
За носители на наградата „Принос на учителя към бъдещето на България“ и „Златен ритон“, директорите на образователните институции номинираха:
Димитрийка Кацарева – 41 години педагогически стаж;
Ангелина Панова – 38 години педагогически стаж;
Райна Шишкова – 21 години педагогически стаж;
Красимира Василева-М Бай – 27 години педагогически стаж;
Марийка Тодева – 38 години педагогически стаж.
Комисията за избор на носителите на наградата „Учител на годината” бе в състав: Галина Матанова – заместник-кмет „Хуманитарни дейности”, Нора Кунчева – началник отдел „Образование, култура, младежки дейности, спорт и туризъм“, Георги Георгиев – председател на постоянната комисия по образование, култура, спорт и младежки дейностив ОбС, Недялка Наплатанова – представител на директорите на детски и учебни заведения в община Панагюрище, Петя Сеферинкина – председател на Синдикат на учителите към КНСБ, Иван Кисьов – представител на Синдиката на учителите „Подкрепа”, и Диана Тилева – представител на Общински младежки парламент. Към гласовете на комисията се добави и 1 глас от анкетата на сайта на Община Панагюрище.
Комисията за избор на носител на наградата „Творец на годината“ в състав:  Галина Матанова – заместник-кмет „Хуманитарни дейности”, Нора Кунчева – началник отдел „Образование, култура, младежки дейности, спорт и туризъм“, Магдалена Македонска – главен експерт „Култура и вероизповедание”, Георги Георгиев – председател на постоянната комисия по образование, култура, спорт и младежки дейности, Ирина Пелтекова – представител на Читалищния съвет, определи за носител на наградата „Творец на годината“ Цвятко Ценов. В комисията тази година не са присъствали представители на медиите от общината.
За носители на наградата „Принос в областта на културата  към бъдещето на България“ и „Златен ритон“ са номинирани:
Анета Калпакова – 40 години трудов стаж;
Жечка Сиводошева – 40 години трудов стаж;
Георги Керкеняков – 42 години трудов стаж.
Избраните носители на тазгодишните награди за учители на годината, за принос на учителя към бъдещето на България, за творец на годината и за принос в областта на културата към бъдещето на България, бяха утвърдени с решение на Общинския съвет в Панагюрище по време на редовно заседание.
Отличията ще бъдат връчени в навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, по време на тържествения концерт „Да пребъде българският род“, на 23 май 2016 година, от 18:00 часа, в голямата зала на Театър Дом-паметник.
"Чат-пат културни новини"

Няма коментари:

Публикуване на коментар