"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

Михаил Гунчев с наградата за проза от конкурса "Милош Зяпков"

Още един от авторите на "Чат-пат" се сдоби с литературен приз. Нашият приятел Михаил Гунчев бе отличен с наградата за проза в регионалния литературен конкурс за наградите "Милош Зяпков", които бяха връчени за четвърти път в Ракитово през юли 2012-та.
Тази година за голямата награда се състезаваха 92 книги, но в крайна сметка журито прецени, че най-зряла и най-отличаваща се е книгата на Аксиния Михайлова „Разкопчаване на тялото”. Тя получи и националната награда на името на Милош Зяпков, уточни Костадин Зяпков, председател на читалището и организатор на наградите. В съпътстващия конкурс за автори от Пазарджишка област възрастни и деца. За ученици за поезия този път журито не присъди награди, за проза отличена е Анелия Стоянова от Езиковата гимназия в Пазарджик, а за хумор – Лиана Несторова от същото училище. При възрастните автори призът спечели поетесата Таня Тодорова от Пазарджик, за проза Михаил Гунчев от Стрелча, а за сатира – Митко Тодоров от Пазарджик.
Михаил Гунчев е поет и писател, чиято творческа дейност кипи в съседния нам град Стрелча. Той е активна обществена фигура с енергия, отдадена на духа и възраждането на България. Председател е на общинския комитет "Васил Левски" в Стрелча. Той е сред основателите и на Дружеството на българските писатели - Карлово, Сопот. С помощта на неговите архиви е допълнена историята на литературното братство в Панагюрище, събрана от Димитър Дънеков в антологичната хроника "Дойдох, видях!...". Михаил Гунчев е автор на поетичните книги "Порцеланова луна" (1993), "Отгласи от идното" (2008) и "Диви песни" (2008). От месец май насам е и автор на "Чат-пат". Вече сме публикували няколко цикъла негови стихотворения, както и два от разказите му. Очаквайте още от него при нас!
Михаиле, честита награда!
Стоян Радулов, "Чат-пат културни новини"

Проза и поезия от Михаил Гунчев в "Чат-пат" четете тук

Няма коментари:

Публикуване на коментар