"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

С кръшни хора панагюрци стъпиха в Коледата


Танцьори от фолклорен състав "Средногорска жарава" в Коледното веселие на панагюрци
Кръшни хора се виха два часа на площад "20 април" в бунтовния град
С Коледно народно надиграване и веселие започнаха Коледните празници в Панагюрище. На площад "20 април" предиобеда на 21 декември 2013 г. професионални музиканти и самодейци извиха кръшни хора, в които увлякоха стотици панагюрци. Раздаваха се греяно вино, празнични погачи, кравайчета и мед.
Специален гост на празника бе фолклорната изпълнителка Росица Пейчева, придружена от танцов състав „Етноритъм”. В коледното надиграване с хора се включиха самодейците от „Поибренски ритми”, от състав „Средногорска жарава”, танцьорите на Мария Бензарова,  учениците от хореографската паралелка към СОУ „Нешо Бончев”, както и танцовият състав „Средногорче” към читалище „Св. Боян Княз Български” в Панагюрище. Кметът на общината Никола Белишки отправи празнични пожелания към придошлите в съботния слънчев ден на площада и вдигна наздравица за съгражданите си.
"Чат-пат културни новини", снимки от ТС "Средногорска жарава" и NoStop.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар