"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

Площадът грейва празнично за Коледа още на 1 декември


Нови елементи в Коедната украса на централния площад в Панагюрище обещава през 2016 г. местната управа. В пълния им блясък светлините и "приказното" коледно дръвче ще грейнат на 1 декември. В празничната програма от 17:30 ч. ще участват хор „Децата на Панагюрище“, мажоретен състав „Елинор“ при Центъра за подкрепа за личностно развитие - Панагюрище, и детският артист Боби Шоу.
Светлинни и фигурални елементи ще заблестят по целия площад „20-ти април“, в градинката на кръстовището на улиците „Георги Бенковски“ и „Павел Хаджисимеонов“, на улица „Райна Княгиня“ и на улица „Георги Бенковски“. В атмосферата на коледния дух и вълшебството на предстоящите коледно-новогодишни празници, на площад „Райна Княгиня” коледна шейна, еленчета и елхички ще разказват „Зимна приказка”. Празнично озарени ще бъдат и фасадите на сградите на Общината, Народно читалище „Виделина - 1865” и Градския универсален магазин.
Новото е, че тази година в Панагюрище ще отвори врати и Коледен базар в пет специално изработени къщички.
"Чат-пат културни новини"
 

Показаните снимки на Коледно Панагюрище са от 2013 г. Празничните светлини т.г. ще бъдат надградени

Няма коментари:

Публикуване на коментар