"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

Ново българско списание за визуални изкуства тръгна от юли 2013-та

Корицата на първия пилотен брой
Ново българско и то двуезично списание за култура и изкуство се появи през юли 2013-та. На специален брифинг в средата на месеца в Информационния център на Европейския съюз главният редактор на изданието Даниела Капинчевапредстави проекта “Art Manager 7”.
Тя разкри пред медиите историята на създаването на списанието, идейната му концепция и тематичните кръгове, в които ще се движи съдържанието му. Мениджърът на онлайн медията – художникът Павлин Петров, сподели визията си за по-нататъшното развитие на “Art Manager 7”, а арт директорът Евгения Костакиева разказа за идеите си относно досегашната визия на списанието и бъдещите планове на екипа в тази посока. На пресконференцията беше представено и лицето на рекламния отдел на “Art Manager 7” – Диди Христова, дело на която е гъвкавата  система за рекламното предлагане на новата медия, базирана изключително на индивидуалния подход към всеки от рекламодателите и клиентите й.
Екипът не скри и творческите си планове по отношение на концептуалното и тематично развитие на списанието занапред, като си пожела много нови предизвикателства в полето на световното изкуство, защото както сподели главният редактор на “Art Manager 7”, "важно е летвата да бъде вдигната високо от самото начало, за да може никой от екипа да не си позволява да се задоволява в работата си с по-малко от най-доброто, на което той е способен". Първият брой на двуезичното международно издание за визуални изкуства ще откриете и на www.artmanager7.com.
"Чат-пат културни новини", снимките са предоставени от  “Art Manager 7”
  
Момент от пресконференцията за представянето на списанието

Няма коментари:

Публикуване на коментар