"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

Ново място за слушане на българска музика 24 / 7

Българското национално радио пусна 6 нови стрийм канала за слушане на музика в интернет, които са част от новата мултимейдийна платформа на радиото - BiNaR.bg.
Така почитателите на българската естрада, поп и рок музика от 50-те години до днес, вече има къде да слушат любимата си музика донасита. Тя върви 24 в дененощието, 7 дни в седмицата по канала "БГ Поп" на радио BiNaR.bg.
Нелеката задача за дигитализирането от лентов носител на огромния фонд с българска музика, с който разполага БНР и 24-часовото й ротиране в канала, има Здравко Петров – музикален редактор, който от години следи процесите в развитието на българската популярна музика и е един от малкото професионални изследователи на жанра в България.
В канал "БГ Поп" можете да чуете уникални записи с българска музика, голяма част от които записани в Първо студио на БНР. С обособяването на отделни тематични блокове като: “Избрано от „Златният Орфей“, „Избрано от българския рок“, „Рожден ден“, "Новопостъпили записи във фонда на БНР" и други, каналът става все по-атрактивен за всички почитатели на българската музика.
В процес на разработване е виртуален музей на българската поп и рокмузика, в който ще можете да разглеждате в реално време богат снимков архив, запечатал изключително важни моменти от  историята на българската популярна музика. За да се информирате още, следете и официалната страница на "БГ Поп" във Фейсбук.
"Чат-пат културни новини"

Няма коментари:

Публикуване на коментар