"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

Джон Лоутън и Б.Т.Р. свирят за празника на миньора на Колониите


Концерт на легендарния вокал на „Юрая Хийп“ Джон Лоутън и група Б.Т.Р. ще бъде подаръкът от „Асарел-Медет“АД и партньорите на компанията за Деня на миньора, за всички жители и гости на община Панагюрище.

Тази година бивши и настоящи работници и служители в медодобивното предприятие ще отбележат своя професионален и фирмен празник с традиционния си концерт на 25 август в курорта Панагюрски колонии.
Програмата започва в 10:30 часа с водосвет и празничен молебен за здраве и благополучие в църквата „Св. Иван Рилски“ в село Панагюрски колонии, която е дарение от „Асарел-Медет“АД.
Малко преди обяд Ути Бъчваров ще забърка вкусен курбан в казан, изработен от асарелска мед. Празничният концерт ще стартира в 11:30 часа с изпълненията на духов оркестър „Делчо Радивчев“. След това на сцената ще излязат мажоретният състав към Обединен детски комплекс-Панагюрище и самодейни танцови състави от региона.
Почитателите на българската музика ще бъдат зарадвани с вечните хитове на Орлин Горанов, а тези на традиционния български фолклор с изпълненията на Северняшкия танцов ансамбъл. За най-младите ще пеят Поли Генова и дуетът Дони и Нети.
Кулминацията на концерта ще бъде роклегендата от „Юрая Хийп“ – Джон Лоутън, който се очаква да излезе на сцената около 16 часа заедно с една от най-добрите български рок-групи Б.Т.Р.
Звездата на Джон Лоутън изгрява в началото на 70-те години на миналия век, когато е вокалист на култовата германска рок-група „Lucifer`s Friend”, с която записва 9 албума и привлича вниманието на големите имена в музиката. Логично, през 1977 година Лоутън е сред певците, които са поканени на прослушване за мястото на Дейвид Байрън зад микрофона на „Юрая Хийп“. Лоутън впечатлява останалите от групата и преборва конкуренцията не на кого да е, а на самия Дейвид Ковърдейл. Следват три успешни албума и вечни хитове като „Free Me”, “Wise Man”, “Sympathy”, “Come Back To Me” и други.
Водещи на празничния концерт ще бъдат Васил Драганов и Петьо Петков-Шайбата oт „Комиците“, които са подготвили и хумористични скечове. За улеснение на гостите са осигурени автобуси, които ще тръгват в 9 часа от Автогарата в Панагюрище, селата от общината и градовете Стрелча, Златица и Пирдоп. В обратна посока автобусите тръгват от село Панагюрски колонии в 17 часа.
Всички актуални събития в Панагюрище и района - вижте тук.

Отдел „Комуникации“, "Асарел-Медет" АД

Няма коментари:

Публикуване на коментар