"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

Група "MODICA" с два концерта в София


През месеците април и май панагюрската група MODICA ще зарадва почитателите на съвременната поп-рок музика в столицата с две концертни участия, съобщи сайтът impressio.dir.bg в рубриката си "Афиш". Ето и датите:

22 април 2017 (Начало: 22:00) - Force Point Club, улица Проф. Рашо Рашев 4, София
13 май 2017 (Начало: 22:00) - Клуб "3 УШИ", ул. "Три уши" № 1, София

MODICA  е млада банда от Панагюрище, сформирана в края на лятото на 2013 година. Въпреки краткото време, от което съществуват като група, музикантите имат зад гърба си десетки участия в различни концерти и каузи в Панагюрище, Пловдив, Пазарджик, Плевен, Банско, Дупница, Казанлък, Карлово, Ракитово и други градове на страната. Във визитката им фигурират и три международни фестивалa.

Правят кавъри на известни изпълнители като: PLACEBO, HIM, DEPECHE MODE, NIRVANA, U2, СТЕНЛИ, АТЛАС, Д2, П.И.Ф., GUNS N ROSES, METALLICA, както и изпълняват свои, авторски песни.



През 2013 г. с голямо желание и страст към рок музиката китаристът и автор на текстове Михаил Караиванов поставя начало на бандата. Групата се изявява от лекия рок до по-твърдия стил, като репертоара им е изключително разнообразен. В състава на MODICA са още: Мартин Дерменджиев - соло китара, Стоян Недков - бас и вокали, Димитър Иванов - барабани и беквокали, Георги Тинков - барабани.


Повече за Михаил Караиванов - авторът на текста на песента "Зависимост" и двигател на група MODICA , научете тук. "Зависимост" е заглавието и на дебютната му книга с поезия.

"Чат-пат културни новини"

Няма коментари:

Публикуване на коментар