"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

Моменти от постановката "Българи от старо време" на панагюрска сцена

600 продадени билета при капацитет 550 места в голямата зала на Театъра Дом-паметник в Панагюрище. Такъв бе заслуженият интерес на публиката към осъвременената версия на оперетата "Българи от старо време" на Старозагорската държавна опера. И не всички желаещи, успяха да видят хитовия спектакъл с участието на Стефан Рядков като дядо Либен и Герасим Георгиев - Геро като Хаджи Генчо. Прекрасни в образите си на Янка и Иван бяха кулуратурното сопрано Яница Нешева и Александър Мутафчиев, който беше дошъл специално от София, за да замести разболелия се Георги Динев.
Богати декори и пищни костюми припомниха на панагюрци истинската магия на позабравеното през последните години на родна сцена оперетно изкуство. А артистите останаха очаровани от топлото посрещане на публиката, която заредена с емоция след представлението не ги пускаше дълго време да си тръгнат с буря от аплодисменти.
Снимки от Николай Радулов
Вижте още

Няма коментари:

Публикуване на коментар