"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

Камелия Кондова и Славимир Генчев гостуват на панагюрските Празници на изкуствата

Поетесата Камелия Кондова, приятел на "Чат-пат", и поетът-бард Славимир Генчев гостуваха на Панагюрище в неговите юнски Празници на изкуствата. На 12 юни вечерта ч. в двора на Градския исторически музей с техните китара и стихове - рецитирани и изпети, се докоснахме до вечните теми "За живота и любовта".На няколко пъти в "Чат-пат" вече е ставало дума за Камелия Кондова. Нейни стихове и текстове, интервю с Камелия, включително и прекрасно есе за панагюрския художник Стайо Гарноев от нея можете да прочетете тук.
Нейният партньор в поетично-романтичната вечер, Славимир Генчев, по образование е филолог (СУ "Св. Климент Охридски"). Работил е като журналист и редактор в различни вестници и списания, като уредник на музея на Димчо Дебелянов в Копривщица, като преподавател по български език в Института за чуждестранни студенти - София. Той участва със стихове в сборника "Смяна 80" (1980), автор е на стихосбирките "Перо от огъня" (1989), "Черна кутия" (2000), "Единицата мярка" (2002; електронно издание), "Цветоглед" (2005). Носител е на няколко национални литературни награди: "Димчо Дебелянов" (1975, Копривщица), "Яворов и ние" (1985, Поморие), "Магията Любов" (2001, Казанлък), "Мечти по лято" (2002, LiterNet).Като изпълнител на авторски песни печели втора награда на национален конкурс в Добрич (1988), първа награда на националната бард среща “Морски струни” в Несебър (2002), голямата награда на Община Ловеч на националния Бардфест в Ловеч (2004). Член е на Съюза на българските писатели.
Повече за него можете да научите на личния му блог: slavimirgenchev1953.blog.bg
"Чат-пат културни новини", © снимка от Николай Радулов

Няма коментари:

Публикуване на коментар