"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

Фоторепортаж: Поезия, музика - живот и любов с гостуването на Камелия Кондова и Славимир Генчев

Славимир Генчев след срещата: 
"...И златното съкровище бе в мен"
С много мили думи и снимки от мобилния си телефон е обрисувал гостуването си в Панагюрище заедно с поетесата Камелия Кондова бардът Славимир Генчев на личния си блог.
"В двора на Историческия музей се срещнахме с част от културната общественост на Панагюрище, видяхме се със стари и се запознахме на живо с нови приятели от Фейсбук, като художника Стайо Гарноев и поетите Дарина Дечева, Лиляна Ерова, Томи Наплатанов, Димитър Дънеков, Тони Лунгарска, и още много други."
Бардът е останал впечатлен от Стайо Гарноев, който "като истински горд панагюрец и добре осведомен екскурзовод ни наливаше в главите историческа информация". 
На срещата под мотото "Живот и любов" Славимир Генчев и Камелия Кондова споделиха с панагюрските си приятели в стихотворна и певческа форма своите възгледи по генералната тема. По специална покана се включи за малко и поетесата Маргарита Петкова, която бе дошла специално от София, за да ги чуе. Чуха се стихове и от панагюрските домакини.
След всичко това, Славимир Генчев завършва краткия си разказ за тази изпълнена с поезия вечер така: "... И златното съкровище бе в мен". 
"Чат-пат културни новини"
Повече за Камелия Кондова и Славимир Генчев вижте тук
© снимки от Николай Радулов

Няма коментари:

Публикуване на коментар