"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

Телевизия Туризъм посвещава ден на Априлското въстание


На 2 май 2016 г., когато на местността Оборище край Панагюрище са националните чествания на Деня на парламентаризма и взимането на решението за избухването на Априлското въстание през 1876 г., Телевизия Туризъм през целия ден ще излъчва специална програма, посветена на изключителната историческа дата.
В информационния блок на TVT ще се излъчват само клипове за места, свързани с Епопеата – като Панагюрище, местността Оборище, Батак, Перущица, Клисура, Брацигово. Ще бъдат показани възстановки на боевете между въстаници и турския башибозук, а специални клипове ще разкажат за героите от Батак -  Трендафил Керелов, Фота Манчова и хайдут Тодор Банчев. В ефира на медията ще звучи и много автентичен български фолклор – записи от последния събор на Роженските поляни, както и песни от Средногорието.
Филмовата програма също ще акцентира върху местата, свързани с въстанието – вижте част от филмите и часовете им на излъчване през този ден:
Възрожденските сгради на Панагюрище - 11:00 и 21:00;
Възпоминания от Батак - 12:00 и 20:00;
Следовниците на Вазов - 13:00 и 22:00;
Приказка за къщата  - 10:00 и 16:00;
Светлина ни е потребна - 14:00 и 23:00;
Оазисите на Странджа: Малко Търново и Бръшлян - 15:00;
Резба и икона - 17:00.

Няма коментари:

Публикуване на коментар