"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

Победителите в Националния литературен конкурс „Априлски камбани”

Спаска Тасева връчва наградата на Дидка Гемиджиева за "Априлски камбани"
Победителите в организирания от Народно читалище „Виделина – 1865“ в Панагюрище Национален литературен конкурс „Априлски камбани”, посветен на 140-та годишнина от Априлското въстание, бяха наградени на официална церемония на 23-ти април.
Подадените за конкурса творби бяха оценени от професионално жури с председател Тодор Каракашев. Наградите на призьорите в различните категории връчиха председателят на читалището Спаска Тасева и Магдалена Македонска, главен експерт “Култура и вероизповедания“ в Община Панагюрище.
І възрастова група (приказка): първа награда - златен медал и диплом, получи Диана Иванова от  Стрелча за „Приказка за каменната гъба и пролетния вятър”; втора награда - сребърен медал и диплом, отиде при Далия Петрова от Дебелец, Велико Търновско, за нейната творба „Левски”.
ІI възрастова група (стихотворение): първа награда - златен медал и диплом, беше отредена на Калина Стоянова от с. Волуяк, Софийско, за стихотворението „Звънете камбани”; втора награда - сребърен медал и диплом, получи Георги Тотев от София за стихотворението „20 април”; трета награда - бронзов медал и диплом, беше за Инна Ангелова от Дебелец за „Борци за Свобода”.
ІІІ възрастова група (стихотворение): няма подадени творби за конкурса.
ІV възрастова група (стихотворение): първа награда - със златен медал и диплом бе удостоена Бойка Андреева от Пловдив за „История на един шев”; втора награда - сребърен медал и диплом - Стоян Радулов от Панагюрище (представител и на "Чат-пат") за „Април”; трета награда - бронзов медал и диплом - Дидка Гемиджиева от Панагюрище (също от кръга "Чат-пат") за „Априлски камбани”; и също трета награда - бронзов медал и диплом - Христина Борисова  от Севлиево за „Априлски камбани”. Поощрителна награда – Черешово топче, беше присъдена на Иван Пехливанов от Пловдив за „ Светлина”.
Всички останали участници в конкурса получават грамоти за участие, благодарствени писма и сувенири от Панагюрище. Част от наградените творби прозвучаха на читалищната сцена в Панагюрище
"Чат-пат културни новини", източник и снимка - Oborishte.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар