"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

Телевизия Туризъм (TVT) прави филм за световния фест на фойерверките в Панагюрище


Телевизия Туризъм (TVT) ще създаде кратко филмче за първия световен фестивал на фойерверките в Панагюрище, организиран от най-добрия пиротехник в България - Иван Иванов и неговата фирма "Огнена хризантема". Идеята е на продуцента на телевизията Георги Крумов, който още от 16 май 2013 е в Панагюрище заедно с двама оператори... Във филма ще бъдат включени кадри с илюминациите над града в трите дни на фестивала и кратки интервюта с някои от участниците в него, както и със самия Иван Иванов. За снимките екипът е получил и съдействието на заместник кмета на Панагюрище Галина Матанова. С едното медията заснема отново част от музейните обекти в града, за да обнови своята програма с актуални кадри от града, където избухва Априлското въстание. До момента Телевизия Туризъм е заснела и излъчила четири документални филма за Панагюрище и общината, както и два информационни клипа, посветени на Историческия музей в града и местността Оборище, на които автор и сценарист е главният редактор на медията Стоян Радулов, родом също от Панагюрище. Единият от филмите е посветен на възрожденските къщи и на двата православни храма в града, а другият е по есето "Моят Каменград" на панагюрката Катя Кузмова-Зографова, която в момента е директор на Националния литературен музей в София.
"Чат-пат културни новини", снимки от "Огнена хризантема"

Световен фестивал по фойерверки 
"Огън, цвят и фантазия"
17-19 май 2013 г., Панагюрище, площад "20 април"
ПРОГРАМА
17  май, петък
20:00 ч. – Официално откриване на фестивала. Концерт  на рок-група „ROСKA ROLLA”. Състезателна програма на Първи отбор. Фойерверк  шоу на Първи отбор. Пиро-музикално шоу на Първи отбор.
18  май, събота
20:00 ч. – Рок концерт с участието на рок групите "VOICE AND FINGERS" (Пазарджик), "КROSSFIRE" (Пловдив). Подгряваща заря. Състезателна програма на Втори отбор. Фойерверк  шоу на Втори отбор. Пиро-музикално шоу на Втори отбор.
19  май, неделя
20:00 ч. – Концерт  на рап изпълнителите Криско и Играта, както и на рок-групите от Панагюрище - „КВАЗЕР”, „ АЛФА-БЕТА” и „FACE OFF”. Подгряваща заря. Пиро-музикално шоу на Трети отбор. Фойерверк  шоу на Трети отбор. Пиро-музикално шоу на Трети отбор.
Награждаване  на участниците и закриване на фестивала.

Няма коментари:

Публикуване на коментар