"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

Номинациите за призовете за творци на Панагюрище са факт

Ежегодно в Панагюрище се връчват наградите "Творец на годината" и "Учител на годината".
Те са учредени с решение №230/29.04.2009 г. на общинския съвет в града. Номинирането за двете награди става по предложения на културните институции, общински организации, сдружения с нестопанска цел и творчески групи. Те са съобразени със системата за морално и материално стимулиране на учителите и културните дейци от община Панагюрище.
Пепа Филина
А ето и предложенията за „Творец на годината” през май 2013-та:
1.Музикалният педагог Пепа Филина за коледния концерт „Молитва за вечност”. Номинацията е на Медиен център „Оборище” ЕООД.
2. Хореографът Елеонора Найденова за призови отличия на мажоретния състав към Обединен детски комплекс. Номинацията е на Обединен детски комплекс и Сдружението на предприемачите.
3. Музикалният педагог Стефка Стефанова за творческата дейност в областта на българския фолклор. Номинацията е на Народно читалище „Св. Боян Княз Български 2006”.
4. Художникът Николай Радулов за успешно представяне в изложби. Номинацията е от Литературен клуб „Виделина”.
Дида Гемиджиева
Сред номинираните за почетната награда "Творец на Панагюрище" за цялостен принос към културния живот на общината са:
1. Поетесата Дида Гемиджиева. Номинацията е от Медиен център „Оборище” ЕООД, от Сдружение на предприемачите и от Литературен клуб „Виделина”.
2. Андрея Манев - диригентът на духов оркестър „Делчо Радивчев” към Читалище "Виделина", вече носител на отличието „Творец на годината”. Номинацията е от Градска библиотека „Стоян Дринов” и от Читалище „Виделина 1865”. 
3. Георги Гемиджиев (посмъртно), който приживе също бе носител на отличието „Творец на годината”. Номинацията е от панагюрския Ротари клуб.
Със „Златен ритон” за принос към културния живот на Панагюрище ще бъде награден Георги Абдулов - предходният директор на  Историческия музей в Панагюрище, който е работил в него 40 години.
Номинациите за културните награди ще бъдат гласувани от разширена комисия на местния парламент, в която влизат и представители на медиите. Спечелилите с най-много гласове ще бъдват утвърдени от местния парламент на Панагюрище.
Наградите ще бъдат връчени на тържествена церемония в навечерието на 24 май.
"Чат-пат културни новини"

Няма коментари:

Публикуване на коментар