"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

Николай Радулов - "Творец на годината" на Панагюрище

Николай Радулов, снимка Соня Гарчева
Панагюрският художник Николай Радулов е новият носител на общинския приз "Твореца на годината" за 2013-та на Панагюрище. Наградата е учредена още с решение №230/29.04.2009 г. на общинския съвет в града. Номинирането за нея става по предложения на културните институции, общински организации, сдружения с нестопанска цел и творчески групи. Наградата е съобразена със системата за морално и материално стимулиране на учителите и културните дейци от община Панагюрище.
Номинацията на Николай Радулов бе издигната от Литературен клуб "Виделина" и подкрепена при гласуването на 17 май от негови членове. Той е получил равен брой гласове от членовете на разширената комисия, заедно с хореогарафа Елеонора Найденова, предложена за приза от Обединен детски комплекс и Сдружението на предприемачите. Решението в негова полза е, защото той е получил повече гласове на панагюрци в първото онлайн допитване, организирано на официалната страница на община Панагюрище в интернет. За приза бяха предложени още музикалните педагози Пепа Филина и Стефка Стефанова.
През 2012 година Николай Радулов участва в няколко успешни изложби. През декември например това бе годишната изложба на Дружеството на пловдивските художници, чийто редовен член е от 2010 година. Особено популярна е серията негови творби, озаглавена „Жената и Котката“.
Николай Радулов е част от кръга "Чат-пат", както и оформител на панагюрския седмичник "Време". Един от последните му проекти е оформлението на най-новата поетична книга на Дарина Дечева "Имало и други полети".
Радулов в момента е и редовен докторант в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, където работи върху дисертация в областта на изобразителното изкуство.
Честито, приятелю!
"Чат-пат културни новини" 


Няма коментари:

Публикуване на коментар