"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

Трети национален конкурс за поезия "Паметта на водата"

Община Бяла и "Сдружение на писателите" - Варна организират Трети национален конкурс за поезия "Паметта на водата". Тазгодишният литературен конкурс ще се проведе под мотото: "Измислица ли е морето!" (Христо Фотев).
Конкурсът цели да стимулира литературното творчество посветено на многообразието на българския воден ресурс и свързаните с него философски, естетически, дори туристически вариации.
Наградата е уникална за България. Тя се дава за поетичен цикъл (до 3 стихотворения). Произведенията трябва да са свързани с насочеността на конкурса, и в тях да присъства водата - в многобройните интерпретации на този природен феномен.
В конкурса могат да вземат участие български автори без възрастово ограничение от страната и чужбина, като предлаганите произведения не трябва да бъдат отпечатани до този момент или публикувани в интернет.
Представените творби ще се оценяват от национално жури от три члена, избрани от Инициативния комитет на наградата.
Срокът за изпращане на конкурсните творби е до 30 юни 2013 г. на адрес гр. Бяла 9101, област Варна, ул. "Андрей Премянов" № 29 - за конкурса "Паметта на водата".
"Чат-пат културни новини"

Няма коментари:

Публикуване на коментар