"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

Афиш: Нощ на музея и празник на розата в Стрелча

Нощ на музея в Стрелча
С изложбата на панагюрския художник Нистор Хаинов „Как Ангелите НЕумират” в 17:30 ч. се открива на 18 май нощта на музея в Стрелча. Програмата продължава с представяне на книгата „Преди забравата” на журналиста Румен Стоичков, в която е включен пътепис за Стрелча.
След това идва ред за програмата "На розобер", в която стрелчански фолкорни песни за розите  могат да бъдат чути в изпълнение на фолклорната група „Рождество”. Заедно с тях може да се насладите на стиховете на Василка Кичукова, а началото е от 20:00 ч.
В нощта на музея също така ще бъдат прожектирани филми за самия розобер в града. А през целия ден всички желаещи могат да посетят Историческия музей в града безплатно.


Празникът на розата в Стрелча
Празникът на розата през 2013 г. ще отбелязан на 1 юни. Началото ще бъде поставено в 16:00 часа в розовата градина "На розобер", а половин час по-късно е организираното посещение на розоварните "Розариум" и "Българска роза".
За Деня на детето, от 17:00 часа в градския парк ще се проведе детско парти с участие на Военен духов оркестър, за тогава е предвиден и поетичен рецитал на актьора Иван Налбантов. В 18:45 пък ще бъде открита Етнографска експозиция в Исторически музей на града.
От 19:30 часа на площад "Дружба" са изпълненията на Мажоретен състав при  НУ „П. Хилендарски” и НЧ „Просвещение 1871”, детска певческа група при НЧ „Просвещение 1871”,  Духов оркестър и таекуон-до. Малко по-късно ще има шествие на младостта, красотата и цветята. Танцов състав "Чудесия" ще се погрижи за празничното настроение.
Тържественото откриване на празника на розата ще бъде от 20:50 часа. с концерт на група "Петте сезона" и композитора Стефан Диомов.
За 22:10 е предвидена заря.
"Чат-пат културни новини"

Няма коментари:

Публикуване на коментар