"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

Тотка ни представя своите "Пеперудени целувки"

Тотка Лунгарска на неформалната среща на "Чат-пат", снимка Стоян Радулов
На 17 януари 2014 г. от 18:00 ч. в читалище "Виделина" в Панагюрище нашата приятелка и поетеса Тотка Лунгарска ще представи своята дебютна стихосбирка „Пеперудени целувки”. Всичко от Тотка Лунгарска в "Чат-пат" вижте тук.

Тотка Лунгарска (наричана от приятелите си Тони) е родена в Панагюрище през 1961-ва година. Определя се като "страстна любителка на изкуството". Членува във възобновения литературен клуб "Виделина" към панагюрското читалище от 2000 г. и е сред неговите съучредители. „Участието ми в дейността на Клуба е удоволствие и чест за мен – споделя Тони. – А най-приятни са ми миговете преди издаването на единствения по рода си вестник “Чат-пат”. Толкова весела и толкова непринудена атмосфера!... Вярно, че го издаваме чат-пат, но затова пък - винаги на ниво...” Това споделя тя пред Митко Дънеков за книгата му "Дойдох, видях" - антологична хроника на панагюрското литературно братство и неговите клубове.
Тотка пише стихове от 12-годишна, но започва да ги публикува е във в. "Време" и във "Чат-пат" доста късно. Отдавна беше готова за първата си книга, но ето, че най-накрая и тя стана факт. Пожелавам й много читатели, все повече приятели и непрекъснати срещи със света на красотата и хармонията. Тя го заслужава.
Стоян Радулов

А това е нейният чат-патограф от първата неформална и вълнуваща среща на кръга "Чат-пат", състояла се през пролетта на 2012 г. в Панагюрище.


Няма коментари:

Публикуване на коментар