"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

Панагюрското съкровище пак тук през април и май 2017-та

LOVE.PANAGYURISHTE / Страница за Панагюрище - във Фейсбук

Оригиналът на Панагюрското златно съкровище ще може да бъде видян отново в града на откриването му от 11 април до 29 май 2017 г. То ще бъде разположено в залата-трезор на Историческия музей в Панагюрище.
Завръщането на Панагюрското златно съкровище на своя земя е част от дарителското споразумение за съвместна дейност и сътрудничество при опазване и развитие на културното наследство между Министерството на културата, Националния исторически музей, Историческия музей в Панагюрище и меценатът на културата д-р Лъчезар Цоцорков, съобщава БНР.
Залата - трезор е изградена специално за златното съкровище през 2012 г., като заедно с това бяха изработени и две златни копия на оригинала.
По време на предишните си гостувания, уникалният златен шедьовър е видян от хиляди гости на Панагюрище. По традиция изложението съвпада и с тържествата, които са посветени на избухването на Априлското въстание в Панагюрище.

"Чат-пат културни новини"

Няма коментари:

Публикуване на коментар