"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

Как ще отбележим нашия 24 май в Панагюрище през 2017-та

Снимка - архив на Ст. Радулов
24 май е символ на достойнство, традиция и духовност. Ден земен като живота ни, древен като мисълта ни, топъл като дирята на духа ни! В него има всичко - и радост, и цветя, и деца, и България!
Това е велик ден в българския календар, който носи в себе си една великденска тържественост.
Панагюрище е град с неповторим дух, с ярки и светли примери за разцвет на българската просвета и култура.
Ежегодното тържествено отбелязване на празника е почит и вдъхновение към минало, настояще и бъдеще.

Празнична среща-обяд ще събере заедно учители-ветерани, културни дейци и Ръководството на община Панагюрище на 22 май от 14:00 часа в ресторант „Бонжур“.

В навечерието на празника /23 май/ в централното фоайе на Театър Дом-паметник на празничен прием на кмета на община Панагюрище ще бъдат връчени отличията „Учител на годината“, „Творец на годината“ и „За принос към бъдещето на Панагюрище“.

На 24 май от 10:00 часа на площад „20-ти април“ ще започне празничното шествие на образователните и културните институции. Учители от всяко училище, детска градини и Център за подкрепа за личностно развитие - Панагюрище ще представят постиженията през учебната година.

Всички заедно ще запеем българския всеучилищен химн „Върви народе, възродени“, а след това ще извием „Най-дългото Панагюрско хоро“.
Празничното шествие ще завърши с концертна програма на Ансамбъл за народни песни и танци „Пазарджик“.

Съобщение на Общинска администрация - Панагюрище

Няма коментари:

Публикуване на коментар