"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

Суинг концерт, оперета, годишната продукция на ОШИ, нова книга и изложба в Юнските празници на изкуствата в Панагюрище

ЮНСКИ ПРАЗНИЦИ НА ИЗКУСТВАТА
12 - 16 юни

12 юни
20:00 часа – площад „20 април”.
Концерт на „Sentimental Swingers"
и квартет на Мишо Йосифов.

"Sentimental Swingers" са Десислава Андонова, Андрония Попова - Рони и Вера Шандел. Наричани са "Кралиците на суинга" в България. Всичките им записи досега са с едни от най-класните музиканти у нас - и все под ръководството на Михаил Йосифов. "С Рони от малки сме най-добри приятелки - разказва по повода Деси. - И една от отколешните ни мечти беше да пеем песни на "Andrews Sisters". Тази музика винаги ни е вълнувала с прекрасния си заряд. Оказа се че в семейството на Вера суинга е бил на почит и тя е била "закърмена" с него. И съвсем неслучайно в правилния момент Мишо Йосифов беше този, който ни събра."
Концертът им в Панагюрище обещава да е взривяващ и да припомни на панагюрци едни от най-добрите стандарти при евъргрийните.
Ще бъде завладяващо!

13 юни
ОТЛОЖЕНО СЪБИТИЕ...
По решение на ръководството на Държавен музикален и балетен център, предвидената за 13 юни оперета „Една нощ във Венеция“ от Йохан Щраус няма да се състои. Закупените билети могат да бъдат върнати на касата на Театър Дом-паметник от 08:30 до 12:30 часа и от 13:30 часа до 19:00 часа, като сумата за тях ще бъде възстановена.


14 юни
18:00 часа –Театър Дом-паметник, камерна зала. Представяне на книгата "Словозографии" от Катя Зографова,  финансирана по проект „Панагюрище-духовност и творчество в едно“. Литературен спектакъл с участието на Божидара Цекова, музикално оформление - Зорница и Йосиф Радионови.
Повече за панагюрската премиера на книгата четете тук. 
Как мина представянето на същата книга в София вижте тук.


15 юни
18:00 часа – Театър Дом-паметник, голяма зала. Годишен концерт „Полет към изкуството” на възпитаниците от Обединена школа по изкуствата „Евгений Зумпалов”.

16 юни
18:00 часа – Театър Дом-паметник, изложбено фоайе. Откриване на изложбата „Цвят и светлина” на художника Георги Петров.
Повече за изложбата и за художника - тук. 

"Чат-пат културни новини"

Пълната програма на предстоящите събития в Панагюрище - тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар