"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

Панагюрските театрали ще ни разсмиват с „Мъжемразка” от Антон Страшимиров


21 и 23 юни
19:00 часа – Народно читалище „Виделина - 1865”, театрален салон. 
Самодейният театър при читалището със съдействието на Лайънс клуб в Панагюрище представя спектакъла „Мъжемразка” от Антон Страшимиров.

Комедията е в четири действия и е първата пиеса на известния български драматург. За пръв път тя се появява пред столична публика през 1914 г. Днес, в епохата на унисекса, е особено актуална, защото дава възможност да погледнем по нов начин на феминисткото движение, на вечната борба за надмощие между мъжете и жените; успява дълбоко и тънко да проникне в народопсихологията на народа и да съвмести смешното и тъжното в характера на българина.
Поставяйки днес тази позабравена пиеса, желанието на режисьора Дочка Кацарева и актьорите от трупата е да създадат жизнена, весела комедия, която да кара хората да се усмихват, да се смеят или надсмиват, намирайки в героите по нещо от себе си.
Заповядайте, ще бъде забавно!

Средствата от продажбата на билетите и събрани дарения Лайънс клуб ще предостави за изработване на нова завеса за сцената на Читалище "Виделина - 1865".

"Чат-пат културни новини"

 ---
СЛЕДЕТЕ и ПАНАГЮРСКАТА СТРАНИЦА
 LOVE.PANAGYURISHTE във ФЕЙСБУК 
за да сте информирани за всичко интересно от Панагюрище и общината - събития, развлечения, места и маршрути, интересни новини, готини личности, важни годишнини... И разбира се - всичко това гарнирано с много снимки, музика и клипове...

Няма коментари:

Публикуване на коментар