"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

Приказни изгледи от света и у нас предлагат панагюрски фотографи в първа съвместна изложба


Първата съвместна фотоизложба на местния фотоклуб можете да видите до 18 май 2017 г. в изложбената зала на Историческия музей в Панагюрище. Тя е под надслов "Светът през обектива на панагюрски фотографи" и в нея са включени фотографии на Костадин Костадинов, Спас Узунов, Николинка Дееничина, Манол Кроснаров, д-р Николай Николов, Диана Дееничина, Ани Лазарова и Стефан Чуклев. Изложбата бе открита на 5 май с кратко приветствие на председателя на фотоклуба Костадин Костадинов, според когото “Фотографията е изкуство и страст, която запечатва прекрасни мигове и красиви гледки”. Клубът е създаден през 2015 г., а фотографите в него вече са имали участия в няколко пленера, както и съвместно участие в групова изложба в Казанлък.
Ако отидете в музея до 18 май, ще може да се насладите на майсторски изгледи и пейзажи от България, Плитвичките езера в Хърватия, Алпите, Охридското езеро в Македония, Парк "Гюел" в Барселона, Ватикана и Рим, Истанбул, Пирамидите в Гиза, Мачу Пикчу в Перу, храмовия комплекс "Байон" в Югоизточна Азия и други.

"Чат-пат културни новини"

ДРУГО ИНТЕРЕСНО ЗА ВАС:
Бестселърът "Моши моши, Япония" и авторката му Юлияна Антонова - Мурата ще са в Панагрище на 18 май - подробости тук.

Част от показаните на изложбата снимки

Няма коментари:

Публикуване на коментар