"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

Богдана Иванова – Шишкова, Пепа Машева и Снежина Машева - учители на годината в Панагюрище

Творец на годината е Мария Бегова

След проведено гласуване на две комисии в средата на месец май 2017 г. бяха определени тазгодишните носители на наградите „Учител на годината“ и „Творец на годината“ в Панагюрище.

Община Панагюрище / Love.Panagyurishte във Фейсбук
Комисията за избор на носителите на наградата „Учител на годината” бе в състав: за Община Панагюрище - Галина Матанова - заместник-кмет „Хуманитарни дейности” и Пенка Дюлгярова – главен експерт „Образование, младежки дейности и спорт“, за Общински съвет - Георги Георгиев - председател на постоянната комисия по образование, култура, младежки дейности и спорт, Недялка Наплатанова – представител на директорите на образователните институции в община Панагюрище, Петя Сеферинкина - председател на Синдикат на учителите към КНСБ, Иван Кисьов - представител на Синдиката на учителите „Подкрепа”.
Към гласовете на комисията се добавя 1 глас от анкетата на сайта на Община Панагюрище.

При гласуването в категория „Начален етап на основна образователна степен“ за носител на наградата „Учител на годината“ бе определена г-жа Богдана Иванова – Шишкова – заместник-директор на ОУ „Проф. Марин Дринов“ и начален учител.

В категория „Прогимназиален етап на основна образователна степен“ за носител на наградата бе определена г-жа Пепа Машева - старши учител в ОУ „Проф. Марин Дринов“.

В категория „Гимназиален етап на средно образование“ наградата „Учител на годината“ ще получи г-жа Снежина Машева – старши учител в СУ „Нешо Бончев“.

Комисия за избор на носител на наградата „Творец на годината“ в състав:  за Община Панагюрище - Галина Матанова - заместник-кмет „Хуманитарни дейности”, Пенка Дюлгярова – главен експерт „Образование, младежки дейности и спорт“, Магдалена Македонска - главен експерт „Култура и туризъм”, за Общински съвет – членовете на постоянната комисия по образование, култура, младежки дейности и спорт, Ирина Пелтекова - представител на Читалищния съвет, определи за носител на наградата „Творец на годината“ - г-жа Мария Бегова.

За носители на наградата „За принос към бъдещето на Панагюрище“, директорите на образователните институции номинираха:
- Георгена Стойчева Димитрова – 35 години педагогически стаж;
- Гинка Димитрова Златарева – 41 години педагогически стаж;
- Дора Василева Шишкова – 40 години педагогически стаж;
- Иванка  Илиева  Гърчева – 39 години педагогически стаж;
- Лушка Стефанова Крушовска – 40 години педагогически стаж;
- Недялка Петкова Баракова – 44 години педагогически стаж;
- Нонка Петкова Елшишка – 13 години педагогически стаж;
- Павлинка Станчева Тушлекова – 40 години педагогически стаж;
- Славка Пейова Перфанова – 39 години педагогически стаж;
- Стоян Радев Грънчаров – 40 години педагогически стаж;
- Цветана Георгиева Немигенчева  - 40 години педагогически стаж.

Избраните носители на тазгодишните награди за учители на годината, за принос към бъдещето на Панагюрище, за творец на годината, ще бъдат утвърдени с решение на Общински съвет-Панагюрище, по време на предстоящото редовно заседание на 18 май.

Отличията ще бъдат връчени в навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост на празничен прием на кмета на община Панагюрище във фоайето на Театър Дом-паметник.

Съобщение на Общинска администрация - Панагюрище

Няма коментари:

Публикуване на коментар