"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

Шест жени с проблеми се вихрят на сцената с "Не казвай на никой"


Постановката “Не казвай на никой” по пиесата “Усмирителни рокли” от А. Лазарова и Г. Гаврилов, ще гостува на 16 май от 19:00 ч в Народно читалище “Виделина-1865” в Панагюрище. Тя е дело на Театрално сдружение “Артея” - инициатива на млади актьори, които са си поставили за цел да правят театър с участието на студенти, които не могат да намерят своетo поле за изява в държавните и общински театри.
В “Не казвай на никой” те представят с модерен прочит съвременното еманципирано общество. Това е и първият им реализиран проект.
Сюжетът разказва за шест жени, преживели първата четвърт от живота си, които достигат до кръстопът, където реалността се чупи и открива непосилната си вътрешна подредба. Евгения, Марая, Кристин, Магдалена, Рая и Виктория се изправят една пред друга като пред огледало, в което вече не може да се разграничи лъжата за реалността от истината за миналото. Живот с маска, който така и не се превръща в бал. По рождение изгонени от рая, шестте жени търсят спасение от ужаса, че адът не е само един и че дори там не могат да споделят с никого най-съкровените си тайни…
Режисьор е Мартина Апостолова, хореограф - Яница Атанасова, сценографията е дело на Оля Афиногенова. Участват  Даниела Филипова, Анна-Мария Чернева, Мартина Апостолова, Велислава Димова, Габриела Станкова и Диана Костова.

*”Не казвай на никой” не се препоръчва за лица под 16-годишна възраст, предупреждават организаторите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар