"Тежко на оня народ, който се самоотрича и самоунищожава. Народ без доверие в силите си, без обич към своето, колкото и скромен и да бъде, е народ нещастен." (Иван Вазов)

Как Панагюрище ще се превърне в престижен културен център, според управленската програма на общината (Част 1)

В серия публикации „Чат-пат културни новини” ще ви запознае с приоритетите в управленската програма на община Панагюрище до 2015 г. в областта на културата. Впрочем, културните въпроси и тяхното развитие са залегнали като основна група цели в Програмата за управление на общината. Според написаното в документа Панагюрище трябва да се превърне в „престижен културен и фестивален център в региона и страната, в популярна дестинация за културно-исторически туризъм. Панагюрската община трябва да е „със значими културни събития”, „подкрепяща можещите и талантливите хора”, „развиваща изкуството във всичките му форми”, „съхраняваща и популяризираща своето културно-историческо наследство; „с развит туризъм във всичките му форми”.
Изпълнението на тези цели е залегнало в Приоритет 5 на програмата, носещ формулировката „Панагюрище – водещ туристически, културен и спортен център”.

Днес ще ви запознаем с раздела, посветен на...
Моменти от фестивала "Родолюбие", който се провежда всеки месец април
В следващата публикация ще ви запознаем с намеренията за популяризиране на културното наследство.
"Чат-пат"

Няма коментари:

Публикуване на коментар